Dordrecht is een stad die vol zit met kunst, historie en cultuur. En wat is er nu mooier dan een heerlijk rustige zondag door te brengen in deze mooie stad?

De Perfecte Zondag in Dordrecht

Dordrecht is een stad die vol zit met kunst, historie en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Dordrecht steeds meer toeristen aantrekt. En wat is er nu mooier dan een heerlijk rustige zondag door te brengen in deze mooie stad? In dit artikel geven we je tips voor hoe je jouw perfecte zondag in Dordrecht kunt doorbrengen!

  • Als je van kunst houdt, is een bezoek aan het Dordrechts Museum een must. Het museum heeft een grote collectie Nederlandse en Vlaamse kunst uit de 17e eeuw, waaronder werken van Rembrandt, Frans Hals en Jan Steen. Er is ook een prachtige tuin met beeldhouwwerk van Nederlandse kunstenaars.
  • Toch een grotere fan van shoppen? Vind je weg door de Voorstraat heen en volg bijvoorbeeld dit artikel voor verschillende kleine winkeltjes. PRO TIP! Vanaf het voorjaar wordt het al snel warmer en gaan meer kleine zaakjes op zondag open. In de winter kun je beter de Voorstraat aflopen om de prachtige straat te bekijken. Ben je toch echt op zoek naar winkels om in te shoppen? Op zondag ben je beter af rondom het Statenplein.
  • Wat is een perfecte dag zonder een geweldige lunch? Gelukkig zijn er tal van fijne restaurants waar je terecht kunt voor een heerlijke maaltijd.
    • Wat dacht je bijvoorbeeld van Coffeelicious? Deze leuke lunchroom serveert heerlijke gerechten met verse ingrediënten en wordt je vriendelijk verwelkomd door de lieve meiden.
    • Of wat dacht je van lunchroom Helena? Zoek je eens wat anders dan een broodje carpaccio voor lunch? Bij Helena vind je heerlijke gerechten zoals een broodje rendang, onze favoriet! Kies jij voor een lekker stuk vlees of toch liever vegetarisch? In Dordrecht is er genoeg keus!

Alleen het rondlopen in Dordrecht is het al waard om een keer langs te gaan. De prachtige oude gebouwen, grachten en gezelligheid vind je allemaal terug in onze historische binnenstad. Kom eens langs bij Winsa om je herinneringen aan Dordt vast te leggen met een leuk souvenirtje!

Terug naar blog