rotterdam kop van zuid zuid holland roffa day trip holland what to do wat te doen

City Trips vanuit Rotterdam

Rotterdam: een van onze favoriete steden in Nederland! Wat is er niet zo dol op deze havenstad? Als je veel tijd in de stad doorbrengt, wil je misschien ook de rest van de omgeving ontdekken. In dit artikel lees je onze persoonlijke aanraders als je op avontuur wilt gaan en de minder gebruikelijke stedentrips wilt ontdekken.

 

Dordrecht

🚗 Auto: 30 min.
🚊 OV: 30 min.

Natuurlijk mag onze mooie stad niet ontbreken in dit lijstje van onze aanraders! Dordrecht is goed bereikbaar per auto en trein en vanaf het centraal station is het slechts 10 minuten lopen naar het stadscentrum. In de binnenstad vind je ontzettend oude en bijzondere gebouwen en grachten. Sommige mensen zouden het 'klein Amsterdam' noemen.

Als je uit het moderne Rotterdam komt, is Dordrecht zeker een verfrissend dagje uit. In dit artikel lees je alles over de leuke activiteiten in Dordrecht.

Delft

🚗 Auto: 30 min.
🚊 OV: 20 min.

Het stadscentrum van Delft is een must see als je in de buurt bent. Het is slechts 30 minuten rijden of 20 minuten reizen met de trein. De stad is een perfecte mix van oud en nieuw, zodat je beide kunt ervaren. Het is een vrij kleine stad, dus een dag in deze stad zou meer dan perfect zijn. Onze favoriete centrale plek in deze stad is de Markt. Je kunt er alles vinden wat je wilt! Lunchen? Een drankje doen? Ga rond en wees de toerist? Delft is de place to be.

Hoek van Holland

🚗 Auto: 35 min.
🚊 OV: 60 min.

Op zoek naar een beetje rust in de grote stad? Hoek van Holland is de plek voor jou! Ook al is het een stad, het staat bekend om hun strand. Als je denkt aan een strandvakantie in Nederland, denk je misschien meteen aan Scheveningen of Den Haag. Maar! Hoek van Holland is een heerlijk alternatief en meestal veel rustiger dan Scheveningen. Achter het strand vind je duinen waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto, misschien wat moeilijker met het openbaar vervoer. Toch is het een bezoek waard!

Gouda

🚗 Auto: 30 min.
🚊 OV: 30 min.

Gouda, ja zoals de kaas! Ook al heb je waarschijnlijk al vaak van de kaas gehoord, Gouda zelf wordt sterk onderschat. Met alle leuke en interactieve activiteiten die je kunt doen, kun je een hele dag in deze stad doorbrengen. Zo heeft Gouda sinds 2020 een nieuwe leuke activiteit aan hun collectie toegevoegd: Gouda Cheese Experience. De naam zegt het al! De stad is een prachtige mengelmoes van unieke gebouwen en kleine straatjes.

Terug naar blog