dordrecht grote kerk holland

5x Activiteiten met Mooi Weer in Dordrecht

Nederland: regen, regen en... je raadt het al, regen! Sommigen houden van de regen, anderen geven de voorkeur aan de zon. Welke kant je ook kiest, de zon komt zeker door en de zomer is eindelijk aangebroken! Nu de Corona-maatregelen afnemen en alles 'terug naar normaal' gaat, zou dit het perfecte moment zijn om nieuwe en leuke zomeractiviteiten te ontdekken!
 
Hier lees je over 5 leuke activiteiten die je moet doen met het aankomende zomerweer.

KLIMBOS // klimmen

Ontdek je innerlijke monkey bij de Klimbos in de Nederlandse Biesbosch! Terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de natuur, klim je via een zelfgekozen route. Ze hebben 5 verschillende routes: voor elk wat wils! Je krijgt drie uur om te klimmen. Genoeg tijd om van het prachtige uitzicht te genieten terwijl je je een weg klimt door je route. Een unieke ervaring die je moet doen tijdens een bezoek aan Dordrecht.

Bekijk de Klimbos in deze video!

DRIJF Dordrecht // rondvaarten, kanoën en suppen

Over Biesbosch gesproken, laten we eens naar de wateren gaan. Voor degenen die de voorkeur geven aan een minder actieve activiteit, bieden ze lekker rustige rondvaarten aan. Voor degenen die liever actieve activiteiten doet, kun je kanoën en "suppen", SUP staat voor Stand Up Paddling. Het is eigenlijk een mix van surfen en kanoën en komt oorspronkelijk uit Hawaii. De laatste jaren is suppen enorm populair in Nederland en maakt het een must-experience in de Biesbosch.
 
Bekijk deze video voor een sfeerimpressie!

WEIZIGT // duurzaamheidscentrum

Duurzaamheidscentrum Weizigt is veel meer dan de naam zegt! Op dit natuurgebied vind je: een duurzame stadsboerderij, het koetshuis, tuinen, een klimaatkas, de aquarama en een bijenstal. Met het ongelooflijke weer kun je vele uren besteden aan het ontdekken van dit prachtige pand in Dordrecht. Weizigt ligt net buiten het stadscentrum, dus heel gemakkelijk te bereiken.
 
Bekijk een korte tour in dit filmpje!

SI BARONE // rondvaart

Breng de warme middagen door op de Dordtse grachten op een van de rondvaartboten van Si Barone. Hint: ze hebben de lekkerste arrangementen die er zijn! Of je nu prosecco, een heel Italiaans diner of poffertjes aan boord wilt, ze hebben het allemaal! Ze nemen je niet alleen mee op een rondvaart door de Dordtse grachten, maar ook naar de Biesbosch. (Bezoek eventueel ook een van de andere genoemde activiteiten!)
 
Bekijk deze prachtige video die jouw ervaring met Si Barone perfect beschrijft.

TASTY WALK // stadswandeling + proeverij

Wat is er mooier dan de stad Dordrecht te ontdekken onder het genot van de lekkerste lokale gerechten? Met de Tasty Walk kies je zelf een proeverij en ontvang je een bon (die 1 maand geldig is) waarmee je je eten kunt afhalen. Je kunt zelf bepalen wanneer en waar je je eten eet. Bonuspunt: je kunt veel verschillende lokale restaurants steunen! Support your locals.
 
Bekijk hier de beschikbare data.
Terug naar blog