Dordrecht en Rotterdam zijn twee prachtige en historische steden in Nederland en er is in beide plaatsen veel te zien en te doen. Wil je een paar mooie dagen de omgeving verkennen? Hier is een voorgestelde route voor drie dagen:

3-Daagse City Trip: Dordrecht & Rotterdam

Dordrecht en Rotterdam zijn twee prachtige en historische steden in Nederland en er is in beide plaatsen veel te zien en te doen. Wil je een paar mooie dagen de omgeving verkennen? Hier is een voorgestelde route voor drie dagen:

  • Dag 1 (Dordrecht)

Begin je dag in Dordrecht met een bezoek aan de Grote Kerk, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Je kunt naar de top van de toren klimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Bezoek Museum Het Hof, gehuisvest in een prachtig 13e-eeuws pand. Het museum toont de geschiedenis van Dordrecht en heeft een prachtige binnentuin.

Maak een stop langs Winsa om een leuk souvenirtje te halen ter gedachte aan Dordrecht en Rotterdam!

Maak een rondvaart door de grachten en rivieren van Dordrecht, een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Verken 's avonds het historische centrum van Dordrecht en dineer in een van de vele restaurants of cafés in de stad.

  • Dag 2 (Rotterdam)

Met de trein of auto maak je een makkelijk en soepele rit van Dordrecht naar Rotterdam. Je bent niet langer onderweg dan een halfuurtje! Begin je dag in Rotterdam met een bezoek aan de Markthal, een unieke en moderne foodmarkt. Je kunt hier een verscheidenheid aan Nederlandse en internationale gerechten proberen.

Bezoek de Kubuswoningen, een architectonisch wonder. Deze huizen staan onder een hoek van 45 graden en zijn een must see als je in Rotterdam bent.

Maak een rondvaart door de haven van Rotterdam, een van de grootste havens ter wereld. Je kunt de skyline van de stad zien en meer te weten komen over de geschiedenis van de haven.

Bezoek het Museum Boijmans Van Beuningen, een van de belangrijkste kunstmusea van Nederland. Het museum heeft een uitgebreide collectie schilderijen, sculpturen en andere kunstwerken.

Verken 's avonds het nachtleven van Rotterdam. De stad heeft veel bars, clubs en poppodia.

  • Dag 3 (Kinderdijk/Rotterdam)

Begin uw dag met een bezoek aan de molens van Kinderdijk, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze 19 windmolens staan symbool voor het Nederlandse waterbeheer en zijn een must-see als je in Nederland bent.

Bezoek de Euromast, het hoogste gebouw van Rotterdam. Je kunt naar de top van de toren gaan voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Stop langs Diergaarde Blijdorp, een van de beste dierentuinen van Nederland. De dierentuin heeft een grote verscheidenheid aan dieren en is een geweldige plek om een middag door te brengen.

Ga 's avonds dineren in een van de vele restaurants in Rotterdam en geniet van je laatste nacht in Nederland.

Al met al kun je met deze reisroute in drie dagen het beste van zowel Dordrecht als Rotterdam zien!

Terug naar blog