gorinchem zuid holland tourist dordrecht holland the netherlands

5x Leuke Dorpen in de Omgeving Dordrecht

Dordrecht is een prachtige stad met een prachtige omgeving. Bezoek je Dordrecht en wil je zien wat er in de buurt is? In dit artikel lees je over 5 van onze favoriete stadjes die niet al te ver van Dordrecht liggen. Ze zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto.
 
Veel plezier met het ontdekken van de verborgen pareltjes in Zuid-Holland!

HENDRIK-IDO-AMBACHT

Hendrik-Ido-Ambacht (vaak een zeer over het hoofd gezien stadje) is een stuk groter dan de meeste mensen zouden denken. Met een kleine stadspromenade, een groot park en winkelcentrum is de stad levendig en zeker een bezoek waard. Bij Winkelcentrum Schoof vind je alles wat je nodig hebt. Met tientallen winkels ben je hier voor een aantal uur zoet! Sluit de dag af bij recreatiegebied Sandelingen-Ambacht met een lange wandeling in de natuur. Het beste gedeelte? Je kunt je hond meenemen! Als je geen hond hebt, kun je ook kijken naar de schattige honden die op het hondenstrand zwemmen.
 

KINDERDIJK

De toeristische molenattractie mag niet ontbreken op deze lijst! Kinderdijk is een prachtige plek om een mooie zomerdag door te brengen. Met nog geen half uur rijden is het zeker de moeite waard om de iconische Nederlandse molens te bezoeken. Daarnaast kun je ook verschillende soorten activiteiten vinden, zoals: Museummolen Blokweer, machinekamer Wisboomgemaal, hulpgemaal de Fabriek en audiotours in Kinderdijk UNESCO Officieel app. Je kunt ook een boottocht maken rond de windmolens, dus leun achterover en ontspan!

GORINCHEM

Gorinchem (of Gorkum) is een prachtig historisch stadje vlakbij Dordrecht. Het is een geweldige plek om een stadswandeling te maken en de gebouwen van de stad te bewonderen, zoals: De Grote Kerk, Slot Loevestein of 't Oude Stadthuys. Stop zeker even langs de Grote Markt waar je een prachtige fontein en tal van restaurants met terrasjes aantreft. Geniet van het uitzicht over Gorinchem onder het genot van een lekker biertje of wijntje op het terras met mooi weer.

ALBLASSERDAM

Alblasserdam, een klein stadje op slechts 20 minuten van het centrum van Dordrecht, is een leuk dagje uit dat je moet meemaken. Zin om te gaan winkelen? Winkelcentrum Makado heeft alles wat je nodig hebt voor een paar uurtjes vermaak. Daarnaast is La Barrage een aanrader! Dit is een prachtig restaurant op de dam met uitzicht over de rivier de Alblas. Je kunt niet alleen binnen dineren, maar ook op hun terras en zelfs op hun boot. Tijdens hun culinaire zeilarrangement vaar je (ja, jij! Als kapitein van de boot!) rond Kinderdijk onder het genot van een overheerlijke maaltijd.

ZWIJNDRECHT

Last but not least is Zwijndrecht. Dit kleine stadje ligt in deze hele lijst het dichtst bij Dordrecht. Als je wilt, kun je er zelfs naartoe lopen! Het stadje heeft winkelcentrum Walburg waar je zowel bij de grote winkelketens als bij kleinere winkels kunt winkelen. Ben je dol op zwemmen? De Hoge Devel is een overdekt zwembad met tal van activiteiten waar je zeker van zult genieten. Naast het zwembad vindt u De Kiboehoeve, een parkachtige kinderboerderij waar jong en oud kan genieten!
Terug naar blog